PLANNING APPLICATION – PRE-APPLICATION PROPOSALS

OVERVIEW OF PLANNING APPLICATION PROPOSALS

The new main school building will be between two and three stories high, set within a new landscaped setting, and the car parking will also be relocated within the site.

There will be no change to staff and pupil numbers.

The school will remain fully operational during the build process, without the need for any temporary teaching accommodation.

This redevelopment of Whitworth Community High School is funded by the Department for Education as part of their School Rebuilding Programme.

Wates Construction has been selected by the Department for Education to design and build the new building. Wates is a national construction company with lots of experience of building schools.

Download Overview Document

VIDEO FLY THROUGH EXPERIENCE